NXR II

Termék leírása:

NXR2 – A legendás széria új szintje
Prémium, sportos utcai sisak
Az egész mindig több, mint a részek összege.
A prémium sisakgyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatunk, a megalkuvást nem tűrően magas kivitelezési minőségünk, valamint a jelenkori és a jövő motorosainak az igényeire vonatkozó kutatásokon alapuló szemléletünk egyesül ebben a prémium sportsisakban. Kényelmes illeszkedés, rendkívül hatékony szellőzés, bizonyítottan magas szintű aerodinamika, megbízható biztonság és maximális viselési komfort, ez mind a kompakt és könnyű SHOEI NXR2.

Technikai jellemzők:

Biztonság
Az AIM (Advanced Integrated Matrix) külső héjszerkezet több, különböző abszorpciós képességű elemből álló polisztirol magrendszerrel kombinálva optimális ütésvédelmet biztosít.
A SHOEI NXR2-höz újonnan kifejlesztett CWR-F2 kétdimenziós formázással rendelkező plexi, torzításmentes és nagyon természetes kilátást tesz lehetővé. A plexi felső és alsó szélén található megerősítések növelik a torziós merevséget, és az új, középen elhelyezett reteszelő mechanizmus megakadályozza a véletlen kinyílást. A plexi gyorsan és szerszám nélkül állítható és cserélhető az elődmodell továbbfejlesztett mechanizmusának köszönhetően.
A sisakhoz mellékelt megnagyobbított, páramentes PINLOCK®EVO lencse még nehéz időjárási körülmények között is tiszta kilátást tesz lehetővé a használható látómező nagy részére, köszönhetően a messze hátul elhelyezett rögzítőcsapoknak.
A dupla D záródású állszíj könnyen állítható és biztonságosan a helyén tartja a sisakot.
Vészhelyzetben az arcpárnák könnyen eltávolíthatók a sisak kíméletes eltávolítása érdekében az EQRS rendszernek (Emergency Quick Release System) köszönhetően.

Viselési komfort
Az 5! különböző külső héjméret (XXS-S M L XL-XXL XXXL) teszi az NXR2-t kompakt, könnyű sportsisakká, széles méretválasztékkal. Alacsony súlya tehermentesíti a nyak izmait, és így csökkenti a fáradtság hatását, akár versenypályán, akár hosszabb túrákon használjuk.
A háromdimenziós kontúrú fejpárna, az előre formázott arcpárnák és az állszíj borítása teljesen eltávolítható és mosható. Az enyhén érdesített, de puha, gyorsan száradó fedőanyagok csökkentik a párnák súrlódását a bőrön, és kényelmes érzést biztosítanak. Az új tervezésű arcpárnák megkönnyítik a sisak fel- és levételét. Terjedelmesebb alsó részüknek köszönhetően csökkentik a motoros zajterhelését. A fej- és arcpárnák különböző vastagságban kaphatók a sisak egyéni beállításához.
A fül területén található eltávolítható párnák hatékonyan hozzájárulnak a zajcsökkentéshez.
A fülnél kialakított mélyedések lehetővé teszik a kommunikációs rendszer rendszer telepítését.

Szellőzés
A SHOEI NXR2 6 levegőbemenete és 4 levegőkimenete egy elágazó szellőzőrendszeren keresztül csatlakozik a sisakhéjon belül, és észrevehetően csökkenti a hőmérsékletet és a páratartalmat a sisak belsejében. Mindig elegendő friss levegő utánpótlást biztosítanak a motoros számára anélkül, hogy a zajszintet növelnék. Az eredmény egy kellemes belső sisakklíma a koncentrált és fáradtságmentes utazáshoz, mind a versenypályán, mind a meleg országokba tett motoros túrák során.
A szellőzőnyílások tolózárai kesztyűben is könnyen állíthatók.

Aerodinamika
A fej hátsó részébe integrált légterelő stabilizálja a sisakot nagyobb sebességnél. A SHOEI NXR2 kompakt és aerodinamikailag optimalizált kialakítása még tovább csökkenti szélellenállását és emelési hajlamát az elődmodell amúgy is alacsony értékeihez képest. Ez hatékonyan tehermentesíti a motoros nyaki izmait és csökkenti a fáradtságot még hosszabb túrák során is.
A plexi szélein kialakított örvénygenerátorok és az újonnan kifejlesztett gumiperem minimálisra csökkenti a zajképződést a látómező területén.
 
Kiegészítők
A SHOEI NXR2-hez különféle árnyalatú és tükrös plexik állnak rendelkezésre, amelyek az ECE homologizációs előírásainak megfelelően használhatók. A sisak alapkivitelben átlátszó CWR-F2 plexivel van felszerelve, amely akár fotokromatikus (fényre sötétedő) változatban is elérhető. Minden ilyen típusú plexi felszerelhető páragátló PINLOCK®EVO lencsékkel, amelyből egy darab a sisak tartozéka.
A SHOEI kiegészítők kínálatában az arcpárnák és a fejpárnák különböző méretben és vastagságban kaphatók az eredeti párnák cseréjéhez vagy a sisak egyedi beállításához. Rendelhető továbbá állszíj párna, orrmaszk és bogárháló is.

A csomag tartalma
A SHOEI NXR2 PINLOCK®EVO lencsét tartalmaz, amely a szabványos CWR-F2 plexivel és cserecsapokkal használható.
Tartalmaz továbbá egy orrmaszkot, egy bogárhálót, SHOEI logó matricákat, egy eredeti SHOEI sisakzsákot a sisak gondos tárolásához, valamint egy szilikon olajat a plexi tömítésének és mechanizmusának karbantartásához.
A sisak kézikönyve, valamint a „Hogyan használjuk a sisakot helyesen” brosúra hasznos útmutatást ad a SHOEI NXR2 használatához, karbantartásához és gondozásához.

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók műszaki vizsgáját.

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók eredetiség vizsgálatát.

Kedves Vásárlóink!

Üzletünk augusztus 16. - 20. között zárva tart!

Augusztus 21-én a megszokottak szerint nyitunk.

Köszönettel:
Top Motor Tatabánya

Szeretnéd kipróbálni a Kawasaki legújabb modelljeit?

Szeretnéd kipróbálni a Yamaha legújabb modelljeit?

Tesztvezetés legközelebb 2024-ben!