NXR II

Termék leírása:

NXR2 – A legendás széria új szintje
Prémium, sportos utcai sisak
Az egész mindig több, mint a részek összege.
A prémium sisakgyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatunk, a megalkuvást nem tűrően magas kivitelezési minőségünk, valamint a jelenkori és a jövő motorosainak az igényeire vonatkozó kutatásokon alapuló szemléletünk egyesül ebben a prémium sportsisakban. Kényelmes illeszkedés, rendkívül hatékony szellőzés, bizonyítottan magas szintű aerodinamika, megbízható biztonság és maximális viselési komfort, ez mind a kompakt és könnyű SHOEI NXR2.

Technikai jellemzők:

Biztonság
Az AIM (Advanced Integrated Matrix) külső héjszerkezet több, különböző abszorpciós képességű elemből álló polisztirol magrendszerrel kombinálva optimális ütésvédelmet biztosít.
A SHOEI NXR2-höz újonnan kifejlesztett CWR-F2 kétdimenziós formázással rendelkező plexi, torzításmentes és nagyon természetes kilátást tesz lehetővé. A plexi felső és alsó szélén található megerősítések növelik a torziós merevséget, és az új, középen elhelyezett reteszelő mechanizmus megakadályozza a véletlen kinyílást. A plexi gyorsan és szerszám nélkül állítható és cserélhető az elődmodell továbbfejlesztett mechanizmusának köszönhetően.
A sisakhoz mellékelt megnagyobbított, páramentes PINLOCK®EVO lencse még nehéz időjárási körülmények között is tiszta kilátást tesz lehetővé a használható látómező nagy részére, köszönhetően a messze hátul elhelyezett rögzítőcsapoknak.
A dupla D záródású állszíj könnyen állítható és biztonságosan a helyén tartja a sisakot.
Vészhelyzetben az arcpárnák könnyen eltávolíthatók a sisak kíméletes eltávolítása érdekében az EQRS rendszernek (Emergency Quick Release System) köszönhetően.

Viselési komfort
Az 5! különböző külső héjméret (XXS-S M L XL-XXL XXXL) teszi az NXR2-t kompakt, könnyű sportsisakká, széles méretválasztékkal. Alacsony súlya tehermentesíti a nyak izmait, és így csökkenti a fáradtság hatását, akár versenypályán, akár hosszabb túrákon használjuk.
A háromdimenziós kontúrú fejpárna, az előre formázott arcpárnák és az állszíj borítása teljesen eltávolítható és mosható. Az enyhén érdesített, de puha, gyorsan száradó fedőanyagok csökkentik a párnák súrlódását a bőrön, és kényelmes érzést biztosítanak. Az új tervezésű arcpárnák megkönnyítik a sisak fel- és levételét. Terjedelmesebb alsó részüknek köszönhetően csökkentik a motoros zajterhelését. A fej- és arcpárnák különböző vastagságban kaphatók a sisak egyéni beállításához.
A fül területén található eltávolítható párnák hatékonyan hozzájárulnak a zajcsökkentéshez.
A fülnél kialakított mélyedések lehetővé teszik a kommunikációs rendszer rendszer telepítését.

Szellőzés
A SHOEI NXR2 6 levegőbemenete és 4 levegőkimenete egy elágazó szellőzőrendszeren keresztül csatlakozik a sisakhéjon belül, és észrevehetően csökkenti a hőmérsékletet és a páratartalmat a sisak belsejében. Mindig elegendő friss levegő utánpótlást biztosítanak a motoros számára anélkül, hogy a zajszintet növelnék. Az eredmény egy kellemes belső sisakklíma a koncentrált és fáradtságmentes utazáshoz, mind a versenypályán, mind a meleg országokba tett motoros túrák során.
A szellőzőnyílások tolózárai kesztyűben is könnyen állíthatók.

Aerodinamika
A fej hátsó részébe integrált légterelő stabilizálja a sisakot nagyobb sebességnél. A SHOEI NXR2 kompakt és aerodinamikailag optimalizált kialakítása még tovább csökkenti szélellenállását és emelési hajlamát az elődmodell amúgy is alacsony értékeihez képest. Ez hatékonyan tehermentesíti a motoros nyaki izmait és csökkenti a fáradtságot még hosszabb túrák során is.
A plexi szélein kialakított örvénygenerátorok és az újonnan kifejlesztett gumiperem minimálisra csökkenti a zajképződést a látómező területén.
 
Kiegészítők
A SHOEI NXR2-hez különféle árnyalatú és tükrös plexik állnak rendelkezésre, amelyek az ECE homologizációs előírásainak megfelelően használhatók. A sisak alapkivitelben átlátszó CWR-F2 plexivel van felszerelve, amely akár fotokromatikus (fényre sötétedő) változatban is elérhető. Minden ilyen típusú plexi felszerelhető páragátló PINLOCK®EVO lencsékkel, amelyből egy darab a sisak tartozéka.
A SHOEI kiegészítők kínálatában az arcpárnák és a fejpárnák különböző méretben és vastagságban kaphatók az eredeti párnák cseréjéhez vagy a sisak egyedi beállításához. Rendelhető továbbá állszíj párna, orrmaszk és bogárháló is.

A csomag tartalma
A SHOEI NXR2 PINLOCK®EVO lencsét tartalmaz, amely a szabványos CWR-F2 plexivel és cserecsapokkal használható.
Tartalmaz továbbá egy orrmaszkot, egy bogárhálót, SHOEI logó matricákat, egy eredeti SHOEI sisakzsákot a sisak gondos tárolásához, valamint egy szilikon olajat a plexi tömítésének és mechanizmusának karbantartásához.
A sisak kézikönyve, valamint a „Hogyan használjuk a sisakot helyesen” brosúra hasznos útmutatást ad a SHOEI NXR2 használatához, karbantartásához és gondozásához.

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók műszaki vizsgáját.

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók eredetiség vizsgálatát.

Szeretnéd kipróbálni a Kawasaki legújabb modelljeit?

Szeretnéd kipróbálni a Yamaha legújabb modelljeit?

Tesztvezetés legközelebb 2022-ben!​