X-SPR Pro

Termék leírása:

X-SPR Pro – A professzionális versenysisak
Háromszázötven kilométer per óra… Ennél a sebességnél, amellyel a repülőgépek már felszálltak, a célegyenes szűk vonallá válik a MotoGP pilótái számára. A SHOEI X-SPR Pro pontosan ezekre az extrém helyzetekre készült. Megalkuvást nem ismerő kialakításával, maximális stabilitást biztosító, aerodinamikus formájával és a maximális frisslevegő-ellátást biztosító radikálisan szélbe irányított szellőzőrendszerével ez a sisak döntő előnyt jelent a versenypályán.

Technikai jellemzők:

Biztonság
Üvegszálak, organikus szálak és nagy teljesítményű rostanyagok 6 rétegű keveréke képezi a SHOEI X-SPR Pro AIM+ külső héjának (Advanced Integrated Matrix Plus) alapját. A több különböző energiaelnyelő elemből álló polisztirol magrendszerrel együtt ez a külső héj optimális ütközésvédelmet nyújt, nagyon kis össztömeg mellett. A legújabb ECE-R 22.06 tesztszabvány szerint homologizált, valamint FIM homologizációval is rendelkező SHOEI X-SPR Pro készen áll a versenyzésre. A dupla D gyűrűs csattal ellátott állszíj könnyen állítható és biztonságosan tartja a sisakot. Az EQRS rendszer (Emergency Quick Release System) megkönnyíti az arcpárnák vészhelyzetben történő, kíméletes eltávolítását baleset esetén.

Viselési kényelem
A 4 különböző külső héjmérettel (XS-S M L XL-XXL), a SHOEI X-SPR Pro a sisakhéj méretének és súlyának, a viselője fejméretéhez viszonyított tökéletes arányát kínálja az összes kínált méretben. Beépített zsebekkel ellátott moduláris fejpárnázata könnyen és pontosan illeszthető az egyéni fejformákhoz és egyedi igényekhez a behelyezhető betétekkel, a tökéletes illeszkedés, a maximális stabilitás és a megbízható védelem érdekében. A legújabb tervezésű arcpárnák párnázott magja egy összetett 3D-vágási eljárással készül. Több mint kétszeres érintkezési felületükkel jelentősen hozzájárulnak az X-SPR PRO stabil illeszkedéséhez, még 350 km/h-nál nagyobb sebességnél is ( az emelőerő 3%-kal csökkent az elődmodellhez képest ). Az arcpárnák változtatható rögzítése lehetővé teszi a sisak illeszkedési szögének 4 fokkal történő megváltoztatását a fejen, így a függőleges látószög kiterjesztése rendkívül előrehajló, sportos ülőhelyzetben is optimális. A rendkívül hatékony szellőzésre kontúrozott fejpárnák, az arcpárnák, valamint az állpánt párnázása gyorsan száradó és bőrbarát fedőanyaggal teljesen kivehető és mosható.

Szellőzés
A maximálisan szabaddá tett szellőzőnyílások, amelyeket optimálisan az erősen előre dőlt és sportos üléshelyzethez terveztek a versenymotorokon, kiemelik az X-SPR Pro kompromisszummentes szellőztető rendszerét. Összesen 7 frisslevegő-bevezető és 6 kivezetőnyílás kapcsolódik egymáshoz egy mélyen elágazó szellőzőrendszeren keresztül, az elődmodellhez képest még intenzívebb és gyorsabb friss- és használt levegőcserét biztosítanak. A nagyobb kényelem érdekében a magas nyári hőmérsékleten vagy az endurance versenyeken az arcpárna szellőztetésének teljesítménye jelentősen javult a sisak belsejében található szellőzőnyílások majdnem megkétszerezésével.

Hidratáló rendszer
Az X-SPR Pro állrészének belső bélése hidratáló rendszer beépítéséhez készült. A hidratáló rendszeren keresztüli rendszeres folyadékbevitel segít a versenyzőnek hosszabb ideig megőrizni a koncentrációs képességét még a rendkívül meleg, nyári időjárási körülmények között vagy a hosszú endurance versenyeken is. Adapter segítségével (a SHOEI tartozékai közül) különböző általánosan elérhető rendszereket lehet csatlakoztatni a tápcsőhöz.

Aerodinamika
Az X-SPR Pro kompromisszumok nélküli versenyzésre lett tervezve. Formája és aerodinamikai tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a versenyző teljes mértékben a pályára és a versenyzésre összpontosítson, még a legnagyobb sebességnél is. A külső héjat teljesen újratervezték az aerodinamikai teljesítmény javítása érdekében. A szélcsatornában töltött órák után több mint 150 fejlesztést hajtottak végre az előző modell külső héjazatán, és beépítették az X-SPR Pro dizájnjába a SHOEI kiváló sisakhéjformázó technológiájával. Az új fejlesztésű stabilizátor a sisak hátsó részén a légáramot a bal és jobb oldali csatornákba irányítja, és átvezeti a stabilizátoron, valamint a hátsó légterelőn. Ez a sisakhéj aerodinamikailag kiegyensúlyozottabb formáját eredményezi (szabadalom függőben). A sisak bal és jobb felső részén található markáns oldalsó élek szárnyként funkcionálnak, a hátsó stabilizátor homorú felső részével és az oldalsó szárnyakkal kombinálva hozzájárulnak a sisak nagy iránystabilitásához. Ez a jellegzetes terület kiemelkedik a sisak dizájnjából, ezzel a stílus és a biztonság kiegyensúlyozott kifejezését adja. A SHOEI gyártási, tesztelési és fejlesztői csapatainak közös erőfeszítései ezen a ponton egyesülnek.

Plexi
Az új CWR-F2R plexi 5 mm-rel nagyobb függőleges látómezőjével komoly vizuális előnyt kínál a versenymotorokon extrém előre dőlt vezetési pozíciókban. Ferde szögben, ahol még a könyök is érinti az aszfaltot, ez a megnövekedett látómező hozzájárul a motoros biztonságához. A szabványos CWR-F2R átlátszó plexire letéphető fóliák rögzíthetők a versenypályán való használatra. A kettős reteszelő mechanizmus megakadályozza a plexi véletlen kinyitását ütközés esetén, amelyet egy kar segítségével is rögzíthetünk. A páramentes PINLOCK®EVO lencse a sisak tartozéka, amely a vízszintes látómezőn kívül található csapokhoz van rögzítve. A használható látómezőnek ez a növekedése további aktív biztonságot kínál a versenyzésben és a közúti forgalomban egyaránt.

Mi van a dobozban
A SHOEI X-SPR Pro csomag tartalmaz egy PINLOCK®EVO lencsét a gyárilag szerelt CWR-F2R típusú napellenzőhöz, valamint a hozzávaló cserecsapokat. Tartalmaz továbbá egy orrmaszkot, egy bogárhálót, egy rögzíthető állspoilert (a huzat és a turbulencia csökkentése érdekében), SHOEI logo matricákat, egy eredeti SHOEI sisakzsákot a sisak kíméletes tárolására, valamint egy szilikon olajat a plexi tömítésének és mechanizmusának ápolására. A sisak kézikönyve és „A sisak helyes használata” című brosúra értékes információkat nyújt a SHOEI X-SPR Pro használatáról, karbantartásáról és gondozásáról.

Extra kiegészítők
A következő tartozékok állnak rendelkezésre a SHOEI X-SPR Pro-hoz:
–          CWR-F2R típusú versenyplexik különböző árnyalatokban
–          Letéphető fólia a CWR-F2R típusú plexihez versenypályán való használatra
–          CWR-F2 utcai plexik különböző árnyalatokban és tükörbevonatokkal
–          CWR-F2 fényre sötétedő (fotokromatikus) plexi
–          Párásodásmentes PINLOCK®EVO lencsék az adott plexi típusokhoz
–          Különböző vastagságú arcpárnák
–          Különböző méretű és vastagságú fejpárna készletek vagy modulok az eredeti betétek cseréjéhez, és a sisak egyedi beállításához
–          Párnák az arcpárnák beállításához
–          Különböző szilárdságú párnák az X-SPR Pro fejpárna moduljainak zsebeibe való beillesztéshez
–          Állszíj párnák
–          Orrmaszk
–          Bogárháló
–          Rögzíthető áll spoiler

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók műszaki vizsgáját.

Helyszínen, időpont egyeztetéssel, akár azonnal végezzük motorok, autók eredetiség vizsgálatát.

Kedves Vásárlóink!

Üzletünk augusztus 16. - 20. között zárva tart!

Augusztus 21-én a megszokottak szerint nyitunk.

Köszönettel:
Top Motor Tatabánya

Szeretnéd kipróbálni a Kawasaki legújabb modelljeit?

Szeretnéd kipróbálni a Yamaha legújabb modelljeit?

Tesztvezetés legközelebb 2024-ben!